Email:
info@inest.hu | Telefon: 06(80) 911-000

Újrapapír eredmények

Papírgyűjtéssel megmenthetők az erdők

Az intézményi szelektív hulladékgyűjtéssel a hulladékból kiválasztásra kerülnek azon anyagok, melyek újrahasznosíthatóak. Egy átlagos iroda esetében nagy mennyiségben keletkezik műanyag és papírhulladék, melyek ha szelektív gyűjtésre kerülnek, újrahasznosíthatóak és a papírhulladékból iratmegsemmisítést követően újrapapírt lehet készíteni.


Amennyiben a papírhulladék nem kerül feldolgozására, az adott papírtermék előállításához erdőket kell kivágni, hogy a papír alapanyagául szolgáló cellulóz rendelkezésre álljon.

Az Inest szelektív papírgyűjtéssel húsz ezer fát mentett meg a kivágástól

Az újrapapír gyártásához negyedannyi víz kerül felhasználásra, mint a hagyományos papírgyártáshoz. A papírgyűjtésből származó hulladékpapírból feleannyi energiával lehet papírterméket előállítani, mint cellulóz felhasználásával. Az alábbi táblázat pontosan szemlélteti a különbséget a hagyományos fehér papír és a papírhulladékból újrapapír előállításának anyag és energiaszükségletét tekintve.

FEHÉR PAPÍR   ÚJRAPAPÍR
417 m3 víz   100 m3 víz
1700 kg fa   1150 kg fekete-fehér újságpapír
717 kWh energia   300 kWh energia
181 kg mészkő  
87 kg kén  
6 tonna gőz   3 tonna gőz
60 kg klór  

 

1 tonna papír előállításához szükséges anyag és energia *:

FEHÉR PAPÍR ÚJRAPAPÍR
417 m3 víz 100 m3 víz
1700 kg fa 1150 kg fekete-fehér újságpapír
717 kWh energia 300 kWh energia
181 kg mészkő
87 kg kén
6 tonna gőz 3 tonna gőz
60 kg klór

Legyen Ön is partnerünk és gyűjtsük együtt a hulladék papírt, hogy a papírhulladékból újrapapír legyen!

Forrás: KVVM | A papír hasznosítása

Térkép

Inest Nonprofit Kft.

  • Cég címe: : 1143 Budapest, Ilka utca 31.  
  • Email : info@inest.hu
  • Telefon : 06-80-911 000
  • Telephely címe: 
    1108 Budapest, Kozma utca 2.
  • Telephely nyitva tartása: 
    munkanapokon 6.30-tól 14.30-ig
1108 Budapest, Kozma utca 2.sz.
We use cookies to improve our website. Cookies used for the essential operation of this site have already been set. For more information visit our Cookie policy. I accept cookies from this site.Agree