Email:
info@inest.hu | Telefon: 06(80) 911-000

background popup2

Kedves Partnereink!

A kialakult járványügyi helyzet miatt, a koronavírus terjedésének megállítása és a magyar állampolgárok egészségének megóvása érdekében, továbbá a kormányrendelet által előírt vészhelyzetben teendő intézkedéseket mérlegelve, az INEST Nonprofit Kft. 2020. március 31-től, határozatlan ideig, a korlátozások visszavonásáig szünetelteti irodai papírhulladék begyűjtési tevékenységét.

Szerződéses partnereinket e-mailen keresztül külön értesítjük a rájuk vonatkozó változásokról. További tájékoztatásig, a megsemmisítésre szánt hulladékpapír elszállítása, valamint konténer kihelyezése, az Ő esetükben, az eddigiekben megszokott módon, zavartalanul történik.

Bővebb információért, valamint felmerülő kérdés esetén forduljon munkatársainkhoz az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésére a bezárás teljes ideje alatt.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Mire használjuk a papírt?

Mire használjuk a papírt és hogyan használhatjuk kétszer ugyanazt a papírt?

Papírfogyasztás a világban

Évszázadokon át javarészt írásos történelmi emlékek feljegyzésére használták, de manapság tudjuk, hogy számos területen használjuk nap mint nap a papírt.

Többek között a csomagolóanyagok egyik fő alkotóeleme, de a háztartásban és munkahelyünkön is naponta használjuk. A világon a papírfogyasztás fejenként 50 kg papír évente. A legmagasabb papírfelhasználás az USA-ban figyelhető meg, ahol ez a szám 340 kg/fo/év, míg az EU-ban 170 kg/fo/év, kb. kétszerese a magyar papírfogyasztásnak, ami 78kg/fő/év.

Az felhasznált papírmennyiségnek világszerte közel 60-70%-a válik másodlagos nyersanyaggá, azaz lesz újrahasznosítva.

Hogyan gyűjtsük a papírt?

A papírhulladékot abban az esetben lehet újra feldolgozni, ha az szennyeződésektől mentes. Ezért a szelektív papírgyűjtőkbe nem szabad bedobni a piszkos (zsíros, olajos, étellel szennyezett) papírhulladékot. A szelektív papírhulladékok közé a feleslegessé vált újságokat, szórólapokat, a régi telefonkönyveket és iratokat. Figyelni kell azonban, hogy a szelektív gyűjtőkbe ne kerüljön fóliázott vagy más műanyagtartalmú papír.

Mi lesz a szelektíven gyűjtött papírhulladékkal?

A szelektíven gyűjtött papírhulladékot a hulladékválogatóban szétválogatják, majd vízzel összekeverve pépesítik. Ezt követően a papírgyártás klasszikus folyamatai által félkész papírtermék (óriási papírtekercsek) kerülnek előállításra. A félkész újrapapír termékekből lesznek ezt követően a különböző termékek, mint pl. csomagolópapír, papír zsebkendő, vécépapír, papírtáska, stb..

Inest éljünk a körforgásos paíprgazdálkodás lehetőségével, hogy a papír újrapapír legyen!

Térkép

Inest Nonprofit Kft.

  • Cég címe: : 1143 Budapest, Ilka utca 31.  
  • Email : info@inest.hu
  • Telefon : 06-80-911 000
  • Telephely címe: 
    1108 Budapest, Kozma utca 2.
  • Telephely nyitva tartása: 
    munkanapokon 6.30-tól 14.30-ig
1108 Budapest, Kozma utca 2.sz.
Ez a webhely sütiket használ a felhasználói élmény növelése érdekében. Az oldal böngészésével hozzájárul a sütik használatához.
ok