"A világ változik, vele együtt mi is változunk!"

Tisztelt Partnereink!

A nemzetközi papíripari piac területén végbement változások, valamint a drámai energia helyzet új kihívások elé állította cégünket, amelynek következtében 2022. március 31-vel kezdődően a Kozma utca 2. szám alatti telephelyünk üzemelését megszűntettük. Az új működési rendszerünk és üzleti struktúránk során, minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy  a már meglévő, szerződött partnereink részére az eddigiekben megszokott színvonalon történjen a kiszolgálás. 

Kérjük, hogy  logisztikai és beszállítási ügyekben keressék Horváth Gábort az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és/vagy +36 20 228 9299  számon, valamint Horváth Jánost a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és/vagy +36 30 848 9157 számon.

Köszönettel,
Inest Nonprofit Kft.

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.">


Email:
info@inest.hu | Telefon: +36 (80) 911 000

Mire használjuk a papírt?

Mire használjuk a papírt és hogyan használhatjuk kétszer ugyanazt a papírt?

Papírfogyasztás a világban

Évszázadokon át javarészt írásos történelmi emlékek feljegyzésére használták, de manapság tudjuk, hogy számos területen használjuk nap mint nap a papírt.

Többek között a csomagolóanyagok egyik fő alkotóeleme, de a háztartásban és munkahelyünkön is naponta használjuk. A világon a papírfogyasztás fejenként 50 kg papír évente. A legmagasabb papírfelhasználás az USA-ban figyelhető meg, ahol ez a szám 340 kg/fo/év, míg az EU-ban 170 kg/fo/év, kb. kétszerese a magyar papírfogyasztásnak, ami 78kg/fő/év.

Az felhasznált papírmennyiségnek világszerte közel 60-70%-a válik másodlagos nyersanyaggá, azaz lesz újrahasznosítva.

Hogyan gyűjtsük a papírt?

A papírhulladékot abban az esetben lehet újra feldolgozni, ha az szennyeződésektől mentes. Ezért a szelektív papírgyűjtőkbe nem szabad bedobni a piszkos (zsíros, olajos, étellel szennyezett) papírhulladékot. A szelektív papírhulladékok közé a feleslegessé vált újságokat, szórólapokat, a régi telefonkönyveket és iratokat. Figyelni kell azonban, hogy a szelektív gyűjtőkbe ne kerüljön fóliázott vagy más műanyagtartalmú papír.

Mi lesz a szelektíven gyűjtött papírhulladékkal?

A szelektíven gyűjtött papírhulladékot a hulladékválogatóban szétválogatják, majd vízzel összekeverve pépesítik. Ezt követően a papírgyártás klasszikus folyamatai által félkész papírtermék (óriási papírtekercsek) kerülnek előállításra. A félkész újrapapír termékekből lesznek ezt követően a különböző termékek, mint pl. csomagolópapír, papír zsebkendő, vécépapír, papírtáska, stb..

Inest éljünk a körforgásos paíprgazdálkodás lehetőségével, hogy a papír újrapapír legyen!

Térkép

Inest Nonprofit Kft.

  • Cég címe: 1026 Budapest, Pasaréti u. 83.
  • Adószám : 21014668-2-41
  • Email : info@inest.hu
  • Telefon : +36 (80) 911 000
  • Telephely címe: 
    1108 Budapest, Kozma utca 2.
  • Telephely nyitva tartása: 
    munkanapokon 6.30-tól 14.30-ig
1108 Budapest, Kozma utca 2.sz.
Ez a webhely sütiket használ a felhasználói élmény növelése érdekében. Az oldal böngészésével hozzájárul a sütik használatához.
ok