Email:
info@inest.hu | Telefon: 06(80) 911-000

background popup2

Kedves Partnereink!

A kialakult járványügyi helyzet miatt, a koronavírus terjedésének megállítása és a magyar állampolgárok egészségének megóvása érdekében, továbbá a kormányrendelet által előírt vészhelyzetben teendő intézkedéseket mérlegelve, az INEST Nonprofit Kft. 2020. március 31-től, határozatlan ideig, a korlátozások visszavonásáig szünetelteti irodai papírhulladék begyűjtési tevékenységét.

Szerződéses partnereinket e-mailen keresztül külön értesítjük a rájuk vonatkozó változásokról. További tájékoztatásig, a megsemmisítésre szánt hulladékpapír elszállítása, valamint konténer kihelyezése, az Ő esetükben, az eddigiekben megszokott módon, zavartalanul történik.

Bővebb információért, valamint felmerülő kérdés esetén forduljon munkatársainkhoz az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésére a bezárás teljes ideje alatt.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Újrapapír eredmények

Papírgyűjtéssel megmenthetők az erdők

Az intézményi szelektív hulladékgyűjtéssel a hulladékból kiválasztásra kerülnek azon anyagok, melyek újrahasznosíthatóak. Egy átlagos iroda esetében nagy mennyiségben keletkezik műanyag és papírhulladék, melyek ha szelektív gyűjtésre kerülnek, újrahasznosíthatóak és a papírhulladékból iratmegsemmisítést követően újrapapírt lehet készíteni.


Amennyiben a papírhulladék nem kerül feldolgozására, az adott papírtermék előállításához erdőket kell kivágni, hogy a papír alapanyagául szolgáló cellulóz rendelkezésre álljon.

Az Inest szelektív papírgyűjtéssel húsz ezer fát mentett meg a kivágástól

Az újrapapír gyártásához negyedannyi víz kerül felhasználásra, mint a hagyományos papírgyártáshoz. A papírgyűjtésből származó hulladékpapírból feleannyi energiával lehet papírterméket előállítani, mint cellulóz felhasználásával. Az alábbi táblázat pontosan szemlélteti a különbséget a hagyományos fehér papír és a papírhulladékból újrapapír előállításának anyag és energiaszükségletét tekintve.

FEHÉR PAPÍR   ÚJRAPAPÍR
417 m3 víz   100 m3 víz
1700 kg fa   1150 kg fekete-fehér újságpapír
717 kWh energia   300 kWh energia
181 kg mészkő  
87 kg kén  
6 tonna gőz   3 tonna gőz
60 kg klór  

 

1 tonna papír előállításához szükséges anyag és energia *:

FEHÉR PAPÍR ÚJRAPAPÍR
417 m3 víz 100 m3 víz
1700 kg fa 1150 kg fekete-fehér újságpapír
717 kWh energia 300 kWh energia
181 kg mészkő
87 kg kén
6 tonna gőz 3 tonna gőz
60 kg klór

Legyen Ön is partnerünk és gyűjtsük együtt a hulladék papírt, hogy a papírhulladékból újrapapír legyen!

Forrás: KVVM | A papír hasznosítása

Térkép

Inest Nonprofit Kft.

  • Cég címe: : 1143 Budapest, Ilka utca 31.  
  • Email : info@inest.hu
  • Telefon : 06-80-911 000
  • Telephely címe: 
    1108 Budapest, Kozma utca 2.
  • Telephely nyitva tartása: 
    munkanapokon 6.30-tól 14.30-ig
1108 Budapest, Kozma utca 2.sz.
Ez a webhely sütiket használ a felhasználói élmény növelése érdekében. Az oldal böngészésével hozzájárul a sütik használatához.
ok