Email:
info@inest.hu | Telefon: +36 (80) 911 000

Referenciák

Iratmegsemmisítés az Athenaeum Zrt.-nél

Super User 2016. március 31

Mi lenne a legjobb megoldás az iratmegsemmisítésre?

Az Athenaeum Zrt. Magyarország egyik legnagyobb könyvkiadója volt, melynek központi székhelyén az évek alatt több tonna bizalmas irat került felhalmozásra. A cég átalakítása során felmerült, hogy mi lenne a legjobb megoldás az iratok megsemmisítésére. A Zrt. vezérigazgatóját, Pullai Árpádot racionális gondolatok vezérelték, amikor az Inest-et megkereste.

„Olyan megoldást kerestem a több tonna irat megsemmisítésére, amely az adatok biztonsági kezelése mellett környezetbarát és költséghatékony is egyben. Az Inest által biztosított biztonságos iratmegsemmisítés egy tökéletes megoldásnak bizonyult és mintája annak, hogy egy kis cég is tud nagyot alkotni.”

Iratmegsemmisítés biztonságos és környezetbarát módon

A papír újrahasznosítását kiemelten fontosnak tartó Inest, az iratmegsemmisítés területén is egyre komolyabb szolgáltatásokkal lépett elő. Az Atheneaum Zrt. részére olyan szintű iratmegsemmisítést biztosított, mely során több tonna bizalmas irat szakszerű és biztonságos kezelése mellett, kamerás felügyelettel megsemmisült és mindemellett újrapapír alapanyag lett belőle. A megsemmisítést pépesítéssel történt biztonsági szakemberek felügyelete mellett. Az iratmegsemmisítés során pépesített bizalmas iratokból készült újrapapírból hazai gyártású háztartás-higiéniai papírtermékek készültek.

Díjmentes iratmegsemmisítéssel a fák védelméért

Az Athenaeum Zrt. több év alatt összegyűlt bizalmas iratkötegei nyersanyagként szolgáltak háztartás-higiéniai papírtermékek gyártásában, így az egészségügyi papír, a konyhai papírtörlő vagy zsebkendő gyártásához nem kellett fákat, erdőket kivágni, hogy a termékek alapanyaga cellulózból előállításra kerüljön. Az ilyen típusú iratmegsemmisítési akció több száz fa életét mentette meg mindamellett, hogy az Athenaeum Zrt-nek egy fillérjébe sem került.

Athenaeum

Követ - Közös erővel az irodák zöldítéséért

Super User 2016. március 31

A Követ hitvallása közel áll az Inest filozófiájához, ezért számos közös programban, projektben sikerül közösen ösztönözni a vállalatokat az intézményi szelektív hulladékgyűjtésre.

Többek között ilyen projekt a Zöld Iroda Kiállítás, a CSR piac és még számos további kezdeményezés, mely a szelektív hulladékgyűjtést és a papírhulladék újrahasznosítását szorgalmazza.

Követ

Novapapír Zrt. – Papírból papírt

Super User 2016. március 31

Irodai szelektív papírgyűjtési szolgáltatásunk bevezetésekor fontosnak tartottuk, hogy nyomon tudjuk követni az általunk begyűjtött papírhulladék útját a papírhulladék átvételtől, a papír elszállításon át a hulladékpapír újrahasznosításáig.

Célkitűzésünket szem előtt tartva, olyan partnerségi kapcsolatok kialakítására törekszünk, mely garantálja, hogy az általunk begyűjtött papírhulladékból a lehető legrövidebb idő alatt környezetbarát újrapapír termék készülhessen.
Újrahasznosító partnereinkkel történő együttműködésünk garantálja, hogy a begyűjtött hulladékpapírból háztartás-higiéniai termékek gyártásához szükséges újrapapír alapanyag készüljön. Kiemelt kapcsolataink között is első helyen a Nova Papír Zrt.-vel, aki biztosítja ezen újrapapír késztermékké történő átalakítását.

A Nova Papír Zrt. kiemelt figyelmet fordít a környezetbarát termékek támogatására és termékeit lehetőség szerint újrahasznosított alapanyagokból állíttatja elő.

A Nova-Papír Zrt. leányvállalataként, anyavállalatunkkal együtt, hazánkban elsőként vezettük be a körforgásos papírgazdálkodási modellünket ügyfeleink részére, akik ennek köszönhetően akár zéró emisszió kibocsátásra is képesek papírgazdálkodás tekintetében.

 

Ökoiskolák - Egyre több iskola csatlakozik papírgyűjtési akciónkhoz

Super User 2016. március 31

Az Inest 2009 óta örömmel működik együtt az Ökoiskola hálózattal annak érdekében, hogy az iskolákban akár ingyenesen megvalósulhasson az intézményi szelektív hulladékgyűjtés.

Az ökoiskolákban ingyenesen kihelyezett szelektív hulladékgyűjtőkbe a diákok gyűjtik a papírt, amivel a hulladékhasznosítást elősegítése mellett környezettudatos szemléletük is formálódik. A program megtanítja Őket a szelektív papírgyűjtés fontosságára és szemlélteti hulladékhasznosítás lehetőségét.

Ökoiskolahálózat | Ökoiskola

Ökopack - Hulladékból termék projekt

Super User 2016. március 31

2009 óta működünk együtt a Hulladékból Termék projekt kapcsán az Ökopackal.

A hulladékból termék kiállítás egy olyan vándorkiállítás, mely folyamatosan járja az országot és bemutatja a legjobb kezdeményezéseket, melyek a hulladékból termékek gyártását valósítják meg. Saját ’papírból papírt’ intézményi szelektív hulladékgyűjtési programunk a hulladékból termék kiállítás hulladékpapíros részlegének egyik kiemelt szereplője.

Hulladékból Termék | Ökopack

Zöldellátó - Együttműködés a környezetbarát irodákért, intézményekért

Super User 2016. március 31

Az Inest a Zöld Iroda Ellátóval együttműködve propagálja a cégek és intézmények környezetbarát működését.

A partnerségi kapcsolat eredményeképpen a Zöld Iroda Ellátó, a környezetbarát irodaszerek forgalmazásával foglalkozó webáruház, propagálja az irodai szelektív hulladékgyűjtést és lehetőséget biztosít az irodáknak arra, hogy egy helyen beszerezhessék a zöld iroda működéséhez szükséges termékeket.

A webáruházban többek között kaphatóak az Inest által szelektíven begyűjtött hulladékpapír újrahasznosítása által előállított háztartás-higiéniai újrapapír termékek. Az együttműködés részét képezi az ökoiskola hálózat támogatása, az iskolákban történő szelektív papírgyűjtés megvalósítása.

Zöld Iroda Ellátó - Inest | Zöldellátó

Térkép

Inest Nonprofit Kft.

  • Cég címe: 1026 Budapest, Pasaréti u. 83.
  • Adószám : 21014668-2-41
  • Email : info@inest.hu
  • Telefon : +36 (80) 911 000
  • Telephely címe: 
    1108 Budapest, Kozma utca 2.
  • Telephely nyitva tartása: 
    munkanapokon 6.30-tól 14.30-ig
1108 Budapest, Kozma utca 2.sz.
Ez a webhely sütiket használ a felhasználói élmény növelése érdekében. Az oldal böngészésével hozzájárul a sütik használatához.
ok